I avuí per celebrar Sant Sebastià, farem un bon plat de fricandó... Però aquest cop, en comptes de fer-lo de vedella amb bolets i patatetes, el farem de gambes amb cloïsses i calamars i n'està de bó!!!! Mmmmm...
Anem al lío
Els ingredients per a quatre persones son :
* 32 gambes grosses.
* 300 g. de cloïsses
* 300 g. de calamars
* 1 ceba tallada a juliana
* 1 porro tallat petit
* 2 pastanagues ratllades
* 4 tomàquets tallats a trossos
* 1 bitxo
* sal
* pebre
* oli d'oliva verge extra
Som-hi doncs!!!
1.- Posem a depurar les cloïsses en aigua salada uns 30 minuts, les rentem i les obrim al vapor. Reservem.
2.- Rentem el calamar, el tallem a rodanxes, el salpebrem i el fregim. Reservem.
3.- Ara, rentem les gambes, les salpebrem i les fregim, lleugerament. Reservem.
4.- Fem un sofregit amb la ceba, el porro, la pastanaga, el bitxo i els tomàquets, amb un polsim de sucre i sal.
5.- Quan ja estigui casi fet, traiem el bitxo, afegim un bon raig de l'aigua de les cloïsses i deixem reduir una mica.
6.- Passem la salsa per la batedora i el colador xinès i la tornem a posar a la cassola.
7.- Afegim a la salsa, les gambes, el calamar i les cloïsses. Deixem fer una mica de xup-xup i...
A gaudir de la festa de Sant Sebastià!!!
Bon Profit!!!
Aquest blog es un homenatge a la meva mare, l'Avia Nuri. Junt a ella, varem fer un repertori de les receptes que havia fet al llarg de la seva vida... Son moltes les receptes de l'Avia, receptes que fan xup-xup, sobre tot amb molta paciencia i hores de cuina i d'alguna manera hem de preservar el seu llegat a la cuina. A part, també he anat introduint receptes meves, que he anat agafant d'aqui i allà... Aquesta es la meva llibreta de cuina... Petons i Salut per tots!!!!
dimecres, 20 de gener del 2016
Fricandó de gambes
Etiquetes de comentaris:
calamars,
cloïses,
gambes,
plat unic,
segon plat
Ubicació:
La Seu d'Urgell, España
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
No havia sentit parlar del fricandó com a plat de peix i marisc!
ResponEliminaGràcies per haver-m'ho ensenyat!
Petonets, Lourdes!
Olga
Doncs t'animo a probar-ho, Olga!!!! Està deliciós ;D
EliminaPtns
Lourdes