dijous, 6 de desembre de 2012

Canapès variats pel Nadal (1)

Sembla que aquest mes, dos dels reptes en que participem, s'han posat d'acord i volen, d'alguna manera, el mateix...
Per una banda, els de Memòries d'una Cuinera van demanar unes receptes de canapès i per altra, Els fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta, ens van demanar per l'ultim repte de La Recepta del 15, uns aperitius de Nadal...
Així que he volgut fer una fusió dels dos reptes... encara que no serà l'ultima entrada sobre aquest tema... ja que encara tinc uns quants canapès i aperitius amagats a la màniga!!!

Així doncs... comencem???

Els canapès que he fet avui son:

1.- Canapè de pebrot escalivat:

  • Pa de motlle sense crosta torrat
  • pebrot escalivat
  • oli
  • olivada
Tallar el pa a quadrats i posar a sobre un tros de pebrot, una punta d'olivada i un raig d'oli d'oliva verge.

2.- Canapè de paté de musclos:
  • Pa de motlle sense crosta torrat
  • una llauna de musclos en escabetx
  • una terrina de formatge tipus Phiiladelphia natural de 200 gr.
Treure les barbes dels musclos i posar en la batedora el formatge i la llauna de musclos amb el suc i tot. Triturar-ho i sucar amb aquesta barreja el pa, Tallar a triangles cada llesca de pa.





3.- Canapè de formatge de pebres:

  • Pa de motlle sense crosta torrat
  • Una terrina de formatge tipus Philadelphia natural de 200 gr.
  • Pebres de colors
  • sal
  • olives negres sense os
Posar en un bol el formatge i afegir pebre de colors mòlta i sal al gust. Barrejar i sucar el pa. Tallar a triangles i decorar amb mitja oliva negra.

4.- Canapè de codonyat:
  • Pa torrat sense crosta torrat
  • codonyat
  • formatge madurat
  • anxoves
Sucar el pa amb codonyat, seguidament posar a sobre una llesca de formatge i tallar el pa en triangles. Per ultim, decorar amb unes anxoves embolicades.






Per acabar la entrada d'avui, vull fer una petita menció a la feina feta pels nostres amics de Xocolata Desfeta i els Fogons de la Bordeta.
Gràcies per aquests dos anys de reptes... i encara que no us he conegut fins fa uns mesos, els vostres reptes m'han ajudat i m'han agradat molt.

MOLTíSSIMES GRÀCIES PER TOT !!!

I esperem que en un temps ens aporteu algun altre projecte ;D




 Esperem que us agradin aquests canapès o aperitius i ...

A Gaudir dels Nadals en bona companyia!!!

Bon Profit!!!

18 comentaris:

  1. Déu n'hi do!!! Quin munt d'idees!!!!
    M'agradent toooooootsss.....
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uyyyyy!!! i els que ting amagats a la màniga!!!!
      Aquests els deixo per un altre dia!!!
      Ptns i sobre tot... Salut
      Lourdes.

      Elimina
  2. Quin repertori... el de pebrot el faré sí o sí!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs els has de probar tots!!! sobre tot el del paté de musclos... es espectacular i si en sobra, es pot guardar molts dies a la nevera ben tapat.
      Ptns
      Lourdes.

      Elimina
  3. Va molt bé agafar idees de cara a les festes. Aquests aperitius són molt interesants.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies AnnaFS, ens agrada que t'agradi!!!
      Salut.
      Lourdes

      Elimina
  4. M'agraden aquest tipus de canapès, el del paté de musclos ha d'estar boníssim. Apuntat!petons!

    ResponElimina
  5. Uns entrants per fer gana.
    No més veurels!!!!!
    Hum......... bonissims

    ResponElimina
  6. A nosaltres també ens fa molta peneta que s'acabi la recepta del 15! ens motivaven molt mes a mes a anar pensant una recepta amb la seva proposta per a publicar!
    Bones idees per l'aperitiu Nadalenc!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que es una llàstima... però seguirem fent algun altre repte mentres esperem que ens tornin a espavilar amb altres coses.
      Gracies per la visita Fórmules Culinàries!!!
      Lourdes.

      Elimina
  7. Ahir una amiga em deia que es feia entrepans de musclos en escabetx així que el teu paté li encantaría.
    Moltes gràcies per participar i feliç 2013!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per aquesta iniciativa!!!
      Ptns i Bones festes!!!

      Elimina
  8. Crec que em quedo amb els de codonyat!!! sóc una fan incondicional. Moltíssimes gràcies per participar i molt bon any!!! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. El de codonyat es genial!!! Un bon contrast de dolç i salat...
      Ptns i bones festes!!!

      Elimina