dijous, 1 de novembre de 2012

Melindros

Uppsss!!! faig tard pel repte d'aquest mes de Memories d'una cuinera... espero arribar-hi a temps!!!
I encara que aquest mes va dedicat a les galetes, em sembla que l'entrada d'avui es pot englobar dins d'aquesta categoria.
Avui, la canalla, volien xocolata per berenar... i he pensat... els hi faré xurros?, els hi faré galetes?, els hi faré un pa de pessic? o que els hi faré per acompanyar el berenar???...
I la solució han sigut aquest melindros tan bons que fa Cuina per llaminers i ens han sortit de "rechupete" i de pas ja s'han apuntat tota la familia a berenar!!!

Anem, doncs, per feina!!!

Els ingredients per a 25 melindros son:

  • 3 ous
  • 75 gr. de sucre
  • 75 gr. de farina
  • un sobre de llevat
  • sucre glass



Som-hi doncs!!!

  1. Es separen les clares dels rovells. 
  2. Es baten els rovells amb el sucre fins que quedi una pasta espessa i blanquinosa. Si veieu que us queda una massa masa espesa afegiu un rajolí d'aigua. 
  3. Es munten les clares a punt de neu. S'afegeix de mica en mica la farina i el llevat tamisats a la massa dels rovells i el sucre, tot remenant perquè quedi ben barrejat. 
  4. S'afegeixen les clares muntades i es barreja suaument. 
  5. Es col·loca la massa en una màniga pastissera amb broquet llis. Sobre una safata forrada amb paper de forn, es formen tires de 7-8 cm de llarg i 2 cm d'ample. 
  6. S'empolsimen amb sucre llustre i es couen al forn a 200ºC durant uns 10 minuts.
  7. Deixar refredar i...
A gaudir del berenar amb familia!!!

Bon profit!!!




4 comentaris:

  1. El melindros per sucar a la xocolata desfeta, o bé menjats amb una presa de xocolata amb porten molts bons records, boníssims. Una recepta fantàstica que amb el teu permís queda anotada
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tot el meu permís ;D
      Moltes gracies per la visita!!!
      Lourdes.

      Elimina
  2. clar que acceptem la recepta! no passa res per anar tard. moltíssimes gràcies per participar. petons

    ResponElimina