dilluns, 12 de novembre de 2012

Codonyat

Avui, la amiga Elena de elenaagricola ha penjat unes fotos de codonys del seu hort i me'n he recordat de la recepta de l'avia Nuri de la melmelada de codony que fa cada any... i he pensat... li regalo aquesta recepta a l'Elena???
Doncs som-hi!!!


VA PER TU ELENA ( ELENAAGRICOLA )


Els ingredients per la melmelada son:

  • 4 Kg. de codonys
  • 2 kg. de sucre
Comencem!!!

  1. La nit avanç, tallar els codonys amb pell i tot i treure els cors. 
  2. Posar els trossos de codony en una cassola junt amb el sucre i remenar. 
  3. Deixar fins l'endemà per que sui tot junt i tregui el seu suc.
  4. Al dia següent, posar al foc molt suau durant un par de hores o una mica mes.
  5. Deixar temperar una mica i triturar tot.
  6. Omplir els pots de vidre i fer un bany Maria per fer el buit durant uns 20 minuts i...
A gaudir del codonyat durant tot l'any!!!


Com podeu veure, sempre reutilitzem pots d'altres conserves...



I aquí teniu els codonys de l'Elena!!!


Bon Profit i Salut Elena!!!


6 comentaris:

  1. Nosaltres ja el tenim fet el codonyat!
    Ara m'untaria una torradeta!!
    ptns!!

    ResponElimina
  2. T'ha quedat molt ben caramelitzat, Néria! A mi em costa una mica enfosquir-lo, però el deixo més claret que també m'agrada força!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cadascú te el seu toc... pero es bona de totes totes!!!
      Salut!!!
      Lourdes.

      Elimina