dijous, 12 de gener del 2012

Croquetes casolanes

Avui farem les croquetes amb la carn del caldo d'ahir.Aquesta es una recepta d'aprofitament, pero molt sabrosa i ideal per acompanyar qualsevol sopar.


Per fer-les necessitarem:

  • Restes del pollastre, vedella i porc del caldo
  • llet
  • farina
  • una llauneta de foie gras Mina
  • nou moscada
  • sal
  • pebre
  • ceba ratllada
  • mantega
  • oli
Per fregir-les:

  • Ou batut
  • Pa ratllat
  • Oli

  1. Per començar tallarem tota la carn amb unes tisores de manera que ens quedi ben petiteta.
  2. Començarem a sofregir la ceba amb una cullerada de mantega i un bon raig d'oli. Quan estigui ben dauradeta afegirem la carn i li donarem unes quantes voltes per que es barregi tot. 
  3. Tot seguit i abocarem el foie gras i deixarem que es  desfaci. 
  4. Provarem la barreja i la rectificarem de sal i pebre i li afegirem una mica de nou moscada ratllada.
  5. Ara es el moment de afegir la farina, unes dues cullerades soperes ben grosses i la barrejarem be.
  6. Un cop ben barrejat tot i posarem la llet de mica en mica, tot remoguen-ho sense parar. Jo calculo de posar entre 1/2 litre a 3/4 de litre de llet.  La pasta de croquetes estarà feta quant es desenganxi de la paella com si fos una truita. 
  7. Posar la pasta en una safata que quedi una capa de un dit i mig de gruix i deixar refredar. Tapar amb film transparent i posar a la nevera durant 24 hores.

L'endemà ja es poden fer boletes allargades de pasta, es passen per ou batut i pa ratllat i es fregeixen en oli abundant.


Espero que us agradin i Bon Profit!!!





2 comentaris:

  1. Uhmmm...qué delcia de croquetas..me han encatado y tu blog me está gustando mucho..por aquí me quedo siguiéndote..

    Besos
    Carmen
    www.dietamediterraneasana.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchisimas gracias Carmen!!! Aqui estaré para lo que quieras.

      Besos y hasta pronto.
      Lourdes.

      Elimina